Cikel pogovorov Artkusije

Cikel pogovorov Artkusije so projekt Društva Kunsthisterik in so premiero doživele v študijskem letu 2013/14. V vsaki ediciji v okviru neke širše teme povabimo zanimive strokovnjake na svojih področjih, s katerimi nato izpeljemo pogovor.

Z nami so med drugim pogovarjali Katerina Mirović, dr. Andrej Smrekar, Vuk Ćosić, Jan Babnik, Miha Colner, Piera Ravnikar, Rok Žnidaršič, dr. Špela Petrič, dr. Katja Mahnič, Anja Jelovšek, Karla Železnik, dr. Mojca Puncer, dr. Polona Tratnik.

Zamenjali smo že več različnih prizorišč (Kino Šiška, Študentski prostor na Filozofski fakulteti, Predavalnica Oddelka za umetnostno zgodovino na Filozofski fakulteti), vedno pa so pogovori odprti za javnost.

V študijskem letu 2016/17 smo Artkusije razširili na šest pogovorov, v dvojnih dvojicah – dva moderatorja in dva gosta. V istem letu smo tudi začeli skrbeti za trojno reportažo – videoposnetki celih pogovorov so dostopni na spletni platformi YouTube; fotodokumentacija na spletni strani Društva Kunsthisterik, pod razdelkom “Kunsthisterija”; pisne reportaže pa na spletni strani društvene revije Artfiks. V tem letu smo se tudi povezali s kolegialnimi študentskimi društvi in nekaterimi umetnostnimi institucijami za potrebe promocije dogodka.

V tekočem študijskem letu nameravamo Artkusije preoblikovati v enodnevni simpozij. Več o tem sledi.