Prenovljeni portal Artfiks izdaja CALL FOR PAPERS

Dragi ljubitelji pisane besede!

Kot veste je šel naš dragi Artfiks letos v celostno prenovo. Razširili smo ga na spletni portal Oddelka za umetnostno zgodovino FF UL, Akademije za likovno umetnost in oblikovanje UL ter Fakultete za arhitekturo UL. Artfiks bo v celoti zopet zagnal svoje kolesje proti koncu aprila, oziroma v začetku maja, ko bomo izvedli otvoritveni projekt Artkusije. Takrat bomo tudi ponovno začeli objavljati prispevke na prenovljeni spletni strani.

Da pa bomo do takrat pripravljeni, izdajamo prvi CALL FOR PAPERS! Večina rubrik je posvojenih iz “starega” Artfiksa, nekaj je novih, nekaj je prenovljenih. V navezavi na osnovni prenovitveni koncept povezovanja, k oddaji prispevkov vabimo vse zainteresirane, ne glede na študij! Več informacij je dostopnih v samem CFP dokumentu.

>>> CALL FOR PAPERS <<<

Ker novi Artfiks tvorimo in urejamo študenti iz treh ljubljanskih fakultet, svoja vprašanja in prispevke pošljite ustreznemu področnemu uredništvu, oziroma na glavno uredništvu, če ne študirate (na nobeni od treh fakultet):

 • Uredništvo Oddelka za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete UL
  artfiks.portal.umzg@gmail.com
 • Uredništvo Akademije za likovno umetnost in oblikovanje UL
  artfiks.portal.aluo@gmail.com
 • Uredništvo Fakultete za arhitekturo UL
  artfiks.portal.fa@gmail.com
 • Glavno uredništvo
  artfiks.portal@gmail.com

Za pomoč in podporo pri projektu se zahvaljujemo: Neži Lukančič in društvu Kunsthisterik, Tutorstvu na Filozofski fakulteti UL in Tedenskemu obvestilniku za umetnost in kulturo, Amadeji Iskra in Študentskemu svetu Filozofske fakultete, Rei Vogrinčič in Študentskemu svetu Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, Evi Pavlič in Študentskemu svetu Fakultete za arhitekturo, dr. Rebeki Vidrih in Oddelku za umetnostno zgodovino FF UL, Anji Guid, Jasni Zabel, Vidu Humru, Joštu Jesenovcu, Nini Misson in Iris Ilič Vrbek ter vsem ostalim, ki s svojim prispevkom omogočate in boste omogočali razvoj in delovanje Spletnega portala Artfiks! 🙂

 

Matic Ferlan,

podpredsednik društva Kunsthisterik in koordinator prenove projekta “Artfiks: portal za kulturne odvisnike”

&

Miha Valant, Hana Čeferin, Maja Bojanić in Eva Pavlič,

uredniški odbor portala Artfiks