VABILO K SODELOVANJU NA DELAVNICI ARTKUSIJ

Vabimo vas k sodelovanju na interdisciplinarni delavnici, ki jo Kunsthisterik organizira v sodelovanju s študenti Akademije za likovno umetnost in oblikovanje ter Fakulteto za arhitekturo.

V začetku študijskega leta 2017/2018 je oddelek za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete začel sodelovati z omenjenima fakultetama v želji po oblikovanju in vzpostavitvi skupne spletne revije Artfiks. Tako smo zagnali tudi prvi skupni dogodek – Artkusije. Letos jih bomo izvedli v obliki enodnevnega simpozija z izbrano temo Povezovanje, in sicer povezovanje med petimi strokami – umetnost, arhitektura, oblikovanje, konserviranje in restavriranje del ter umetnostna zgodovina. Struktura dogodka bo tridelna, obsegala pa bo predavanje, diskusijo in delavnico.

Delavnica predstavlja praktični del dogodka, rezultati skupnega dela pa bodo predstavljeni na Artkusijah.  Oblikovali bomo več skupin, ki jih bodo sestavljali po najmanj trije študenti (po en predstavnik vsake fakultete), izdelale pa bodo projekte na temo povezovanja različnih strok. Namen delavnice je predvsem vzpostavitev komunikacije med oddelki, spodbujanje sodelovanja, raziskovanje naših podobnosti in razlik, navsezadnje pa tudi samo spoznavanje naših kolegov in kolegic iz drugih fakultet.

Projekta smo se lotili zato, ker se se nam zdi, da je sodelovanje pomembno za prihodnost vseh strok. Namesto napovedovanja slabe prihodnosti, kritiziranja na račun nekompetentnosti študentov in drugih slabosti današnjih generacij želimo raziskati možnosti povezovanja in delovanja na skupnem polju umetnosti. S tem dogodkom bomo zagnali tudi delovanje prenovljene spletne revije Artifks.

Tisti, ki vas tovrstno sodelovanje zanima, nas kontaktirajte na  artfiks.portal.umzg@gmail.com ali artfiks.portal@gmail.com, kjer boste prejeli nadaljne informacije o delavnici.

Veselimo se sodelovanja z vami!